Õpetajate palgatõusuraha seisab nüüd riigikogu taga

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Jaanuaris toimunud haridustöötajate pikett Toompeal riigikoguesisel platsil. Käidi ka Stenbocki maja juures, kus streikijatega kohtus peaminister.
Jaanuaris toimunud haridustöötajate pikett Toompeal riigikoguesisel platsil. Käidi ka Stenbocki maja juures, kus streikijatega kohtus peaminister. Foto: Mihkel Maripuu

Omavalitsused ei ole mitu kuud saanud riigilt raha, et maksta õpetajatele palka vastavalt alammäära tõusule 1803 eurolt 1820 eurole. Haridus- ja teadusministeerium on riigikogule riigieelarve muudatused üle andnud ning järgmisel nädalal peaks parlament seda ka menetlema. 

Eesti Linnade ja Valdade Liit saatis haridus- ja teadusministeeriumile esimese teabenõude 6. veebruaril ja 14. märtsil korduskirja.

Sooviti muuhulgas vastust küsimusele, kas seoses üldhariduskoolide õpetajate palga alammäära tõusuga 1803 eurolt 1820 eurole arvestab valitsus ka lasteaiaõpetajatele töötasu kasvuks täiendavat raha. Liidu asedirektori Jan Trei sõnul vastas ministeerium, et 2024. aasta riigieelarve vastuvõtmisega eraldati koolieelsete lasteasutuste õpetajate palgatoetuseks juba miljon eurot ning täiendavat lisatoetust ei ole omavalitsustele enam vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles