Aleksander Toots lahkub kapo asejuhi kohalt, tema asemele asub kogenud kaitsepolitseinik

Postimees
Copy
Taavi Narits asub kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja ametikohale.
Taavi Narits asub kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja ametikohale. Foto: Kaitsepolitseiamet

16 aastat kaitsepolitsei peadirektori asetäitjana töötanud Aleksander Toots lahkub märtsi lõpus oma ametikohalt ning tema asemele asub Taavi Narits.

Aleksander Toots lahkub teenistusest 28. märtsil. Toots tõi esile, et 15 aastat tööd Virumaal ning seejärel 16 aastat peadirektori asetäitjana on päris pikk aeg, mille jooksul on kaitsepolitsei suutnud vastastele Eesti julgeoleku vastu tegutsemise teha piisavalt keeruliseks.

«Nii pika aja jooksul on võimalik nende tulemusteni jõuda ainult koos tõhusa meeskonnana töötades,» sõnas Toots. «Olen püüdnud anda endast parima Eesti riigi heaks.»

Kaitsepolitseiameti peadirektor Margo Pallosoni sõnul on Tootsi panust raske üle hinnata.

«Ta on kindlasti üks legendaarsematest kaitsepolitseinikest «Tema ametiajal süüdimõistva kohtuotsuseni jõudnud kokku 23 valdavalt Venemaa, aga ka Hiina kasuks tegutsenud riigivastaste kurjategijate juhtumit kõnelevad enda eest – julgeoleku tagamisel loeb tulemus,» sõnas Palloson.

Pallosoni sõnul on Taavi Narits piisavalt pika Venemaa luure- ja mõjutustegevuse vastu töötamise kogemusega ning andnud panuse väga olulistes kaasustes.

Taavi Narits sõnas, et mõistab, kuivõrd vastutusrikka töö ta üle võtab. «Ukraina sõja ja Venemaa agressiooni valguses on kaitsepolitseiameti roll ning ülesanded erakordse tähendusega. Eesti vastase luure- ja mõjutustegevuse tõkestamisega peame tagama Eesti vabaduse, püsima jäämise ning vajadusel hoidma ära sõda,» lausus Narits.

Narits on kaitsepolitseis töötanud nii peamajas kui ka regionaalses osakonnas, viimastel aastatel büroo juhina. Ta on lõpetanud sisekaitseakadeemia magistriõppe cum laude.

Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja nimetab ametisse kaitsepolitsei peadirektori ettepanekul siseminister. Kaitsepolitsei peadirektoril Margo Pallosonil on kokku kolm asetäitjat. Naritsa kõrval jätkavad Andres Ratassepp ja Martin Perling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles