SÕLMKÜSIMUS Miks on kristlased aasta suurimal kirikupühal lõhestunud? (44)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Tüli keskmesse sattunud Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp on seda meelt, et tuleb tegutseda nii, et keegi ei astuks kellelegi varbale, aga samas ei saa ei saa jätta ütlemata asju, mis on tähtsad.

 
Tüli keskmesse sattunud Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp on seda meelt, et tuleb tegutseda nii, et keegi ei astuks kellelegi varbale, aga samas ei saa ei saa jätta ütlemata asju, mis on tähtsad.  Foto: Margus Ansu

Usklikke lõhestab aasta tähtsaima kirikupüha eel suhtumine geiabieludesse, ühtede meelest on samast soost inimeste abiellumine kristlik, teiste meelest hirmus patt.

Kirikulõhe nähtav osa on ristitee konflikt Tartus. Reedeõhtune palverännak sümboliseerib Kristuse kannatusi. Tartu ristitee käis läbi kolme luterliku pühakoja, aga samuti peatuti palveks õigeusu, baptistide, katoliku ja adventistide kirikus, ootamatult jäi aga külastamata Jaani kirik. Ülikooli-Jaani koguduse kõrvale jätmine ristiteest on märk sellest, et liberaalsed vaated on Tartu kirikutegelaste enamusele vastuvõetamatud. Aga mitte ainult neile, sest Ülikooli-Jaani koguduse tõrjumine ristiteelt iseloomustab varjatult podisevat konflikti terves luteri kirikus, aasta suurima kristliku püha eel on näha jäämäena peidus oleva tüli veepealne tipp.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles