NÄDALA PERSOON Luukas Ilves: poliitikas osalemine ei peaks tähendama soodsat ametikohta (22)

Betty Ester-Väljaots
Copy
Luukas Ilves neljapäeval Tallinnas Kalamajas Valgevase tänaval. Kui Andrus Ansip oli teatanud, et ei kandideeri enam Euroopa Parlamenti, kulus Ilvesel vaid paar päeva, et leppida perega kokku uus elukorraldus, kui valijad peaks talle uue töö andma. Reformierakonna nimekirja kutsus Ilvese kandideerima Tallinna volinik Pärtel-Peeter Pere.
Luukas Ilves neljapäeval Tallinnas Kalamajas Valgevase tänaval. Kui Andrus Ansip oli teatanud, et ei kandideeri enam Euroopa Parlamenti, kulus Ilvesel vaid paar päeva, et leppida perega kokku uus elukorraldus, kui valijad peaks talle uue töö andma. Reformierakonna nimekirja kutsus Ilvese kandideerima Tallinna volinik Pärtel-Peeter Pere. Foto: Eero Vabamägi

Luukas Ilves tegi aasta alguses kaks kiiret otsust, mis laia tähelepanu pälvisid. Teisipäeval ilmnes, et ta kandideerib Reformierakonna nimekirjas europarlamenti, enne seda oli ta lahkunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri kohalt. See viimane lasi lendu kõiksugu sosinaid, millest osa vormistati hoogsateks lehelugudeks, mis asjaosalisele endale meeltmööda polnud.

Kuidas see lahkumine siis päriselt toimus?

Minister ja kantsler tegid mulle ettepaneku lahkuda asekantsleri positsioonilt.

«Ettepanek» on ebamäärane sõna, kas teile heideti midagi ette?

Etteheiteid otseselt polnud.

Usun, et iga juht peaks saama moodustada enda eesmärkide elluviimiseks sobiva meeskonna, tuua meeskonda uusi inimesi. See ettepanek mind rõõmsaks ei teinud, aga austasin seda soovi.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles