Kuku raadio saate «Keskpäevatund» seekordses episoodis keskendusid Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Heldur Meerits Tallinna linna senise võimu kukutamisele ja võimaliku uue koalitsiooni tulevikuväljavaadetele.

Ruussaar nentis, et Mihhail Kõlvarti mahavõtmiseks kokku saadud 41 häält oli küll piisav, et linnapead umbusaldada, aga samas ka mitte üleliia ülekaalukas. «Põnevad nädalad on meil ees, sest need võimalikud kombinatsioonid Tallinna uue linnavõimu loomiseks, mis annaksid 40+ häält, saab olema üsna keeruline. Märkimisväärne on Isamaa roll selles protsessis, kes on olnud võimalikest uutest koalitsioonipartneritest kõige aktiivsem ja kes on toonud välja oma ideed, mida Tallinna koalitsiooni täide hakkavad viima. Paljuski on need kõik üleriigilised prioriteedid. Aga oleme ausad, kõige paremas rollis on praegu sotsid: nad tunnevad Tallinna linnamasinat, seal töötavaid inimesi, nad teavad, kes on Keskerakonna vaimust kantud ja kes mitte.»

Heldur Meeritsa sõnul olid senised opositsionäärid selles ühel meelel, mille vastu nad on ehk Keskerakonna kukutamises. Huvitavam küsimus on aga see, kas nad suudavad kokku leppida, mille poolt nad on. «Ega seda võimalikku valitsemisaega pole kuigi palju ja ei saa välistada ka selliseid variante, kus Keskerakond suudab mingisuguse uue alliansi moodustada, kuigi ka see on üsna väikese tõenäosusega.»

Kommentaarid (3)
Copy