Talibani võitleja tappis kaheksa politseinikku

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinikud väljaõppel.
Afgaani politseinikud väljaõppel. Foto: SCANPIX

Talibani võitleja tappis Lääne-Afganistanis Iraaniga piirnevas Farah’ provintsis kaheksa kohalikku politseinikku, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Rünnak juhtus eile hilisõhtul, ütles Farah’ provintsivalitsuse pressiesindaja Naqibullah Farahi. «Taliban ründas Afganistani politseipunkti,» kirjeldas ta. «Seal oli kaheksa inimest ning nad kõik tapeti.» Farahi sõnul on kohale saadetud uurijad.

Talibani pressiesindaja Qari Yousuf Ahmadi võttis AFPga kõneledes rünnaku omaks. Tema väitel tapeti 12 politseinikku. Selle kommentaari juurde lisas AFP omalt poolt, et Taliban liialdab oma väidetes regulaarselt.

Afganistani politsei satub mässuliste sihtmärgiks sageli. Selle nädala alguses mürgitati ja lasti maha kuus inimest Helmandi provintsis, nende seas oli ka neli politseinikku. Mõned päevad varem mürgitas ja laskis maha üheksa oma kolleegi üks Paktika provintsis töötanud politseinik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles