RMKs töö kaotanud metsaülemad istutavad metsa ja otsivad tööd (3)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Endine Lääne-Virumaa metsaülem Andres Lavrenov suhtub enda sõnul töö kaotusse rahulikult.
Endine Lääne-Virumaa metsaülem Andres Lavrenov suhtub enda sõnul töö kaotusse rahulikult. Foto: Evelin Sammel

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) lasi ametist priiks seitse senist metsaülemat, neist mitme jaoks arusaamatutel põhjustel – nemad kohalikega raie teemal piike ei murdnud, samas said mitu avalikkuses probleemidega maadlevat metsaülemat haaret juurde.

RMK senised 18 metskonda likvideeriti märtsi lõpuks, Kirde, Edela ja Kagu regioon said võtta tööle kokku kaheksa senisest suurema tööpiirkonnaga metsaülemat ja igaüks ühe kaasamisspetsialisti. «Valik oli regioonijuhtidel,» seletas üks koondatutest, endine Lääne-Virumaa metsaülem Andres Lavrenov. «Eks nemad siis oma tunnetuse järgi valisid.»

Tema endine ülemus, RMK Kirde regiooni juht Avo Siilak valikut kommenteerida ei soovinud, viidates, et RMKs käib ajakirjandusega suhtlemine vaid kommunikatsiooniosakonna kaudu. Ka sel viisil ei õnnestunud täpset selgitust saada.

«Kes olen mina, et peaksin aru saama, kuidas valitakse?» jäi Lavrenovile otsus uduseks. «Näiteks Kagu regioon valis [koondatavaks] pensionäri ja inimene, kel kaheksa aastat pensionini, jäeti [tööle]. Ida-Virumaa (jutt on RMK Kirde regioonist – Ü. H.) valis metsaülemad Harju ja Järva maakonnast, mis on kõrvuti, küsimus on, mis Lääne- ja Ida-Virumaaga saab.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles