Siseministeerium nõuab Moskva patriarhaadi esindajatelt selgitusi (4)

Postimees
Copy
Lauri Läänemets siseministeeriumis.
Lauri Läänemets siseministeeriumis. Foto: Eero Vabamägi

Siseministeeriumi esindajad kohtuvad teisipäeval Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku (MPEÕK) tegelastega, et arutada Vene kirikupea Kirilli räigeid väljaütlemisi seoses sõjaga Ukrainas.

Siseminister Lauri Läänemets kirjutab ühismeedias, et kui Rooma paavst Franciscus kutsus ülestõusmispühade ajal üles rahule, siis patriarh Kirill kuulutas Venemaa agressiooni Ukraina vastu pühaks sõjaks, mille toetamine on kõigi õigeusklike kohustus.

Läänemets rõhutab, et tegu pole lihtsalt patriarhi väljaütlemisega, vaid see põhimõte kanti ka eelmisel nädalal toimunud Maailma Vene Rahvaste Nõukogu konverentsil vastu võetud määrusesse, mis on avaldatud ka Moskva patriarhaadi kodulehel. Siseministri sõnul on mõeldamatu, et Eestis tegutsev MPEÕK võiks oma tegevuses mingilgi määral juhinduda sellisest õpetusest ja nägemusest.

«Hommikul kohtuvad siseministeeriumi esindajad MPEÕK esindajatega. Kuulame ära, mis on nende hinnang Kirilli seisukohtadele ning kuidas kavatsevad nad Moskva patriarhaadi räigelt sõdaõhutavate juhiste valguses oma tööd siin edaspidi korraldada,» kirjutab Läänemets.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles