Ossinovski tahab liita Tallinna haiglad PERHiga (12)

Copy
Jevgeni Ossinovski käis linna võimuliidu kõnelustel välja idee liita omavahel kõik Tallinnale kuuluvad tervishoiuasutused riigile kuuluva Põhja-Eesti regionaalhaiglaga.
Jevgeni Ossinovski käis linna võimuliidu kõnelustel välja idee liita omavahel kõik Tallinnale kuuluvad tervishoiuasutused riigile kuuluva Põhja-Eesti regionaalhaiglaga. Foto: Tairo Lutter

Pealinna võimuliidu leppe kõnelustel käisid sotsid teisipäeval välja mõtte ühendada Tallinnas kõik linnale ja riigile kuuluvad raviasutused. Partnerid võtsid mõtlemiseks aja maha.

Kui teised erakonnad kaasa tulevad, ei piirduks sotsid pelgalt linna haiglate juhtimise kokkutõstmisega, nagu varem räägiti, vaid soovivad ellu viia märksa laiemat reformi: ühendada riigi omanduses olev Põhja-Eesti regionaalhaiglaga kolme linnale kuuluva haiglaga: Lääne-Tallinna ja Ida-Tallinna keskhaigla ning Tallinna lastehaiglaga. Koondumisel moodustuks riigi ja linna sihtasutus Tallinna Haigla. Samamoodi töötab Tartus ülikooli kliinikum. «Haiglateenus on ikkagi põhiliselt riigi ülesanne tagada,» sõnas Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Jevgeni Ossinovski Postimehele.

«See on pikemaajaline protsess,» jätkas ta ja selgitas, et tegu on suurte asutustega, kus on hulgaliselt nii juriidilisi kui ka organisatoorseid küsimusi. Ent igal juhul saab Tallinna linn kokku leppida, et püütakse riigiga sel teemal kõnelusi alustada.

Mis puudutab Tallinna tervishoiuvõrku, siis seal on Ossinovski sõnul linnal endal võimalik otsuseid teha. «Meil on lisaks linnahaiglatele Tallinna kiirabi, hambakliinik ja siis on veel väike sihtasutus, mis praegu arendab uut haiglahoonet. Loogiline oleks, et kõik need moodustaksid ühe sihtasutuse,» sõnas ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles