Vabaduse väljak saab ajutise õuemööbli

Postimees
Copy
Vabaduse väljaku õuemööbel asendatakse ajutiselt uuega.
Vabaduse väljaku õuemööbel asendatakse ajutiselt uuega. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna Vabaduse väljaku kulunud suvemööblit tänavu platsile ei panda, vaid see asendatakse uute ja tänapäevaste istekohtade ja haljastusega. Tegemist on siiski ajutise lahendusega, mis jääb paika vähemalt kaheks hooajaks.

Abilinnapea Vladimir Svet rääkis, et Vabaduse väljaku betoonmööbel on tugevalt amortiseerunud ning vajab hädasti väljavahetamist. «Soovime, et uus ja püsiv lahendus oleks tänapäevane, mugav, hõlpsasti liigutatav ja aasta ringi kasutatav. Selleks, et jõuda püsiva lahenduseni, tuleks aga korraldada disainikonkurss. Kuniks konkursi tulemused on käegakatsutavad, asendame vana mööbli uuega, olgugi et ajutiselt,» ütles Svet.

Vana mööbli asemele on suvel kavas paigutada kümme mahukat taimekasti, mida ümbritsevad neljalt küljelt istepingid. Mõeldes igas vanuses kasutajatele, lisatakse pinkidele käetoed. Samuti tuleb väljakule 12 kahele inimesele mõeldud lamamistooli. Mööblit annab erinevate sündmuste tarvis tõstukiga liigutada. Ajutine lahendus läheb maksma ligi 110 000 eurot.

Pelgalt kaheks suveks polegi mõistlik sellist väljaminekut teha, märkis kesklinna vanem Monika Haukanõmm. «Edaspidi leiame sellele mööblile kindlasti uue koha, näiteks erinevates linnaruumi sekkumiste projektides, nagu seda oli mullune Raekoja platsi ajutine park,» sõnas kesklinna vanem. Ta lisas, et peamine on siiski, et linna esindusväljakust saaks rutem mõnusam aja veetmise koht.

Väljakule taimede hankimise, istutamise ja hoolduse võtab enda peale Kadrioru park. Pargi inimesed aitavad ka sündmuste toimumise ajaks mööblit ümber paigutada.

Ajutine mööbel jõuab Vabaduse väljakule tõenäoliselt jaanipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles