Uue elurajooni elanike võitlus müra vastu põrkub kurtidele kõrvadele (29)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Tiskreoja uude elurajooni kolinud Sten Krüüneril pole lootustki, et võiks pisitütre vankris rõdule magama jätta. Rannamõisa teelt kostev suur liiklusmüra ei luba seda.
Tiskreoja uude elurajooni kolinud Sten Krüüneril pole lootustki, et võiks pisitütre vankris rõdule magama jätta. Rannamõisa teelt kostev suur liiklusmüra ei luba seda. Foto: Madis Veltman

Kui ilmad soojenevad ning Sten Krüüner soovib aasta eest Tallinna külje alla Tiskresse soetatud uhiuue kodu rõdule minna, et seal istuda ja mõnuleda, peab ta pähe panema mürasummutavad kõrvaklapid, nagu ta tegi seda mullu suvel, sest nelja sõidurajaga Rannamõisa teelt kostev liikluslärm on väljakannatamatu.

Autode tekitatav müra on nii suur, et beebimonitor, mis peaks aitama valvata tema seitsmekuuse lapse und, käivitub 60 meetri kauguselt kostvate mootorihelide peale vahetpidamata. Laps saab päeval kolmanda korruse rõdul vankris magada tavapärase pooleteise tunni asemel heal juhul 20–30 minutit – siis ajab müra ta üles.

«Mürateema on täitsa tõsine,» sõnab Krüüner.

Nii see on, sest ega muidu küsiks Tiskreoja uusarenduse paljud elanikud juba aasta aega nii Harku vallalt kui arendaja Invegolt, mida need kavatsevad ette võtta, et suurt müra vähendada. Sealse korteriühistu juhatuse liige Lehar Lindre tellis juba mullu kevadel enda esimese korruse terrassil mürataseme mõõtmise, mis andis normi ületavad näidud.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles