Juhtimispraaki ja töötajate puudust haiglamonopoli loomine ei ravi

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Haiglate suurim mure on praegu puudus neist arstidest-õdedest, kes tahaksid öösiti töötada. Pildil operatsioon Ida-Tallinna keskhaiglas.
Haiglate suurim mure on praegu puudus neist arstidest-õdedest, kes tahaksid öösiti töötada. Pildil operatsioon Ida-Tallinna keskhaiglas. Foto: Madis Veltman

Riigile ja linnale kuuluva ühendhaigla loomise plaani Tallinna peavad mõned asjatundjad tooreks, teised suisa totakaks, ent kava kogub ka poolthääli.

Teisipäeval käisid sotsid välja mõtte ühendada riigi omanduses olev Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kolme linnale kuuluva haiglaga – Lääne-Tallinna ja Ida-Tallinna keskhaigla ja Tallinna lastehaiglaga –, samuti koondada uue loodava sihtasutuse alla Tallinna kiirabi ja hambakliinik.

«Selliseid ideid ilma sügavaid teadmisi omamata välja käia on vastutustundetu,» arvas pikaaegne tervishoiujuht Jaanus Pikani, kaheldes, kas selline mudel, kus Tallinna tekiks sisuliselt terviseosakond nagu Vene ajal, ikka töötaks. Teiseks peab patsiendil säilima mingigi valik, sest pisuke võistlusmoment haiglate vahel aitaks neil oma tööd paremini korraldada. «Mõistagi ei käi selle alla neurokirurgia või mõni muu väikese patsientide hulgaga kõrgtehnoloogiline eriala,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles