Keskerakond korraldab tasuta ühistranspordi kaitseks meeleavalduse (3)

BNS
Copy
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakond korraldab neljapäeval Tallinna linnavolikogu ees meeleavalduse tasuta ühistranspordi kaitseks, sest Tallinnas võimukõnelusi juhtiva Reformierakonna esindajad on teatanud, et soovivad võimule saades kaotada ka pealinnas tasuta ühistranspordi.

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart märkis, et riik on kaotanud tasuta ühistranspordi maakonnaliinidel, nüüd püüab Reformierakond Isamaa toetusel tühistada prii sõidu õiguse ka Tallinna linnas.

«On lühinägelik kaotada rohkem kui kaks aastat kestnud majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse tingimustes ennast õigustanud universaalse toetuse meede. Tasuta bussisõidu asemele pakutakse aga automaksu, mis vähendab veelgi perede toimetulekut,» lausus Kõlvart.

Keskerakonna juhi sõnul ei saa selles küsimuses usaldada sotse, kes seisid sõnades tasuta ühistranspordi kaotamise vastu ka valitsuses, kuid pidid sellest hoolimata Reformierakonna nõudmisel oma ministri käe läbi selle ellu viima.

«Tasuta ühistransport on Tallinnas kehtinud alates 2013. aastast ja ausalt öeldes on raske ette kujutada, et linnaelanikud peaksid hakkama pileti eest maksma. Keskerakonna julge algatus on pälvinud laialdast tähelepanu ka maailmas – seda on teiste seas tunnustanud New Yorgi linnapea ja eelmise aasta lõpus läks tasuta ühistranspordile üle Montpellier' regioon Prantsusmaal,» rääkis Kõlvart.

Kõlvart lisas, et Reformierakond tahab hakata koos sotside, Isamaa ja Eesti 200ga Tallinnas rakendama samasugust kasinuspoliitikat nagu riigis ning see tähendab, et lisaks tasuta ühistranspordile satuvad ohtu pensionilisa maksmine, tasuta lasteaiakoht alates teisest lapsest ning kavandatud investeeringud.

«Keskerakond seisab tasuta ühistranspordi eest ning kutsub ka linnakodanikke sellele toetust avaldama. Meeleavaldusega Tallinna linnavolikogu ees on oodatud ühinema kõik, kes soovivad, et tasuta ühistransport Tallinnas jätkuks!» lisas Kõlvart.

Meeleavaldus algab neljapäeval kell 15 Tallinna linnavolikogu ees, Vana-Viru 12.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles