Tallinna koalitsioon sünnib uuel nädalal (1)

Mai-Brit Jürman
, ajakirjanik
Copy
Tallinna koalitsioonikõnelustel osalevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond, Isamaa ja Eesti 200 – koos oleks neil 37 häält, Keskerakonnal on aga 33 häält. 
Tallinna koalitsioonikõnelustel osalevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond, Isamaa ja Eesti 200 – koos oleks neil 37 häält, Keskerakonnal on aga 33 häält. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Tallinna võimukõneluste algul loodeti, et uus koalitsioon saadakse kokku veel sel nädalal, peetakse nüüd tõenäoliseks selle sündimist tuleval nädalal, mil on plaanis leida üksmeel viimastes teemades.

Pärtel-Peeter Pere Reformierakonna fraktsioonist kinnitas, et suuremalt jaolt on teemad läbi käidud, kuid viimastes tuleb veel leida üksmeel. «Täna jõudsime ka müütilise lumekoristuseni. Ees seisab eelarve arutamine ja [koalitsioonileppe] teksti üldine ülevaatamine,» mainis ta. Teksti puhul on lahtisi otsi nii sõnastuses kui ka põhimõttelistes küsimustes, kuid Pere hinnangul pole selles kõiges midagi ületamatut. «Meil ei ole radikaalselt erinevaid lähenemisi ega arusaamu, on üksikasjad, mis määravad, millised punktid ja mis sõnastuses lähevad. Asjad tuleb omavahel läbi rääkida, jõuda personaalia küsimuseni, ja nii ta kokku saabki,» lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles