Taliban tappis veel kaks politseinikku

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinik.
Afganistani politseinik. Foto: SCANPIX

Mõned tunnid pärast seda, kui Talibani rünnak politseipunktile Lääne-Afganistanis Farah’ provintsis nõudis kaheksa kohaliku korrakaitsja elu, tappis suitsiiditerrorist veel kaks afgaani politseiniku riigi kirdeosas Badakhshani provintsis, teatab AFP.


«Suitsiidiründaja võttis täna Keshmi piirkonnas sihtmärgiks rühma kohalikke politseinikke ning tappis piirkonna politseiülema ja ühe tema ihukaitsja,» kirjeldas toimunut Badakhshani provintsivalitsuse pressiesindaja Abdul Maroof Rasekh. Ta lisas, et rünnakus sai viga ka 18 tsiviilisikut, neist enamus tõsiselt.

AFP-le saadetud telefonisõnumis teatas Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid, et rünnaku korraldasid nemad. Mujahidi väitel tappis suitsiiditerrorist lisaks politseijuhile viis tema ihukaitsjat. AFP lisas sellele väitele rutiinse kommentaari, et Taliban liialdab oma ohvrite arvuga rutiinselt.

Eile Loode-Afganistanis Faryabi provintsi pealinnas Maymanas toimunud suitsiidirünnakus hukkus 12 inimest, nende seas kolm koalitsioonisõdurit. See viis tänavu Afganistanis langenud NATO võitlejate arvu üle saja. Faryabis surmasaanute rahvust pole siiani teatavaks tehtud.

Veebilehe icasualties.org andmeil on Afganistanis langenud ühtekokku 2948 NATO sõdurit. Neist 1927 olid ameeriklased. USA-le järgnevad ohvrite arvult Suurbritannia 407 ja Kanada 158 langenuga. Eesti on selles sõjas kaotanud üheksa meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles