Muinsuskaitseamet sattus Valgas turmtule alla ja tõmbas ebapopulaarsele plaanile pidurit (1)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Valgas renoveeriti 2020. aastaks Julius Kuperjanovi tänav 12 asuv lõvipeadega maja. Muinsuskaitse all olev maja sai korda valla eestvedamisel ning selles olevad erineva suurusega kortereid üüritakse välja.
Valgas renoveeriti 2020. aastaks Julius Kuperjanovi tänav 12 asuv lõvipeadega maja. Muinsuskaitse all olev maja sai korda valla eestvedamisel ning selles olevad erineva suurusega kortereid üüritakse välja. Foto: Arvo Meeks

«Vastuseis oli mõnevõrra ootamatu,» tunnistas muinsuskaitseameti ehituspärandi osakonna juhataja Kais Matteus. «Avalik arutelu alles eile õhtul hilja lõppes, kõik on väga värske ja me hetkel ei kiirusta, soovime paari nädala jooksul tulla kokku ja otsustada, kuidas me edasi liigume. Enne seda vaatame kindlasti otsa saadetud ettepanekutele ja arutelu jooksul tulnud kommentaaridele. Soov on ka vallavalitsusega koostöiselt edasi liikuda.»

Valga oleks esimene Eesti linn, kus võetaks varem kaitse alla võetud linnatuumik kaitse alt välja.

«Vastuseis oli mõnevõrra ootamatu,» tunnistas muinsuskaitseameti ehituspärandi osakonna juhataja Kais Matteus. «Avalik arutelu alles eile õhtul hilja lõppes, kõik on väga värske ja me praegu ei kiirusta, soovime paari nädala jooksul tulla kokku ja otsustada, kuidas me edasi liigume. Enne seda vaatame kindlasti otsa saadetud ettepanekutele ja arutelu jooksul tulnud kommentaaridele. Soov on ka vallavalitsusega koostöiselt edasi liikuda.»

Valga oleks esimene Eesti linn, kus võetaks varem kaitse alla võetud linnatuumik kaitse alt välja. «Valga linna muinsuskaitseala puhul ei ole tegu silmapaistva osaga Eesti kultuuripärandist,» teatas muinsuskaitseameti ehituspärandi kaitsekorralduse juht Kaire Tooming 4. aprillil selleteemalisel avalikul arutelul Valga riigimajas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles