LUUBI ALL Valusa haigusega naine sai riigi ekspertide toel imeliselt terveks (13)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Enda tervise eest võitlev ja riigiga kohut käiv Ruta Kostabi oma maja köögis Võrumaal.
Enda tervise eest võitlev ja riigiga kohut käiv Ruta Kostabi oma maja köögis Võrumaal. Foto: Margus Ansu

Pärast seda, kui pildid leiva küpsetamisest sattusid juristi hambusse, on Võru lähedal järve kaldal elav krooniliste vaevustega viiekümnendais naine pidanud üle kahe aasta kohtulahinguid, et tõestada, kuidas tema tervislikku seisundit ja füüsilist suutlikkust on vääriti hinnatud.

Ruta Kostabile, kellel töötukassa eksperdid tuvastasid kuus aastat tagasi puuduva töövõime, sest juba Vene aja lõpust painab teda lakkamatu, krooniline närvivalu, määrasid sama ametkonna eksperdid kolme aasta eest osalise töövõime. «Justkui oleksin paranenud,» sõnab selle peale Kostabi.

Aga ei ole. «Olukord on sootuks vastupidine,» kinnitab ta.

Töötukassa ekspertiisi alusel otsustas sotsiaalkindlustusamet (SKA), et Kostabil ei ole enam ka puuet. Mis siis, et varem, kolm aastat tagasi oli seesama SKA määranud talle keskmise raskusastmega puude. Nüüd aga, vaatamata tõsiasjale, et lisaks muudele probleemidele olid arstid diagnoosinud tal lihastes ka närvikahjustuse, mis on ravimatu ning mille tõttu muutub tegutsemisvõime ajapikku üha piiratumaks, leidis SKA ühtäkki, et Kostabil piirangud toimetulekuks puuduvad.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles