Stroomi ranna õlireostuse põhjus eemaldatakse (1)

Postimees
Copy
Kevad, ilm, päike. Stroomi rand. 12.03.2024.
Kevad, ilm, päike. Stroomi rand. 12.03.2024. Foto: Tairo Lutter

Kahe aasta eest Stroomi rannast avastatud kütteõlireostuse tekitanud vana sadeveetrass eemaldatakse. 

2022. aastal avastati Stroomi rannast reostunud ala ja geoloogide uuringute põhjal selgus, et see oli paarikümne ruutmeetri suurune.

Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap rääkis, et eelmisel kevadel likvideeriti reostus, mis paiknes vee all.

«Vee alt kaevati välja üle 250 tonni reostunud pinnast. Tööde käigus aga leiti maismaal asuv vana trass. Nüüd kaevame rannapargi alalt välja reostuse põhjustanud betoonist toru,» ütles Pihlap.

Tema sõnul kaevatakse peagi algavate tööde käigus välja 157 meetrit reostunud betoontoru ja suunatakse utiliseerimisele. Lisaks eemaldatakse tööde käigus reostunud pinnas ja võetakse pinnaseproovid. Kui proovide tulemused on korras, täidetakse ala puhta pinnasega ja korrastatakse.

Õlireostuse likvideerimise teise etapi tööd algasid Stroomi rannapargis eelmise aasta sügisel reostusuuringuga. Uuringu põhjal koostati likvideerimiskava, mille järgi töid tehakse.

Tööd algavad esmaspäeval, 8. aprillil ja on plaanis lõpetada maikuu lõpus. Reostusuuringu tegi ja likvideerimiskava koostas Kobras OÜ. Teise etapi reostuse likvideerimistöid teeb Infragreen OÜ, omanikujärelevalve teeb Infragate Eesti AS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles