«MEIE EUROOPA. MEIE JULGEOLEK. MEIE VABADUS. MEIE VÕIMALUS.» Reform kinnitas eurovalimiste programmi

Georgi Beltadze
, Eesti uudiste toimetuse juhataja
Copy
Nn maksuküüru kaotamise näol on tegu Reformierakonna valmislubadusega. Pildil peaminister Kaja Kallas, Marko Mihkelson ja rahandusminister Mart Võrklaev.
Nn maksuküüru kaotamise näol on tegu Reformierakonna valmislubadusega. Pildil peaminister Kaja Kallas, Marko Mihkelson ja rahandusminister Mart Võrklaev. Foto: Madis Veltman

Reformierakonna volikogu kiitis heaks erakonna programmilise manifesti juunis toimuvateks Euroopa Parlamendi valimisteks. Manifest kannab pealkirja «Meie Euroopa. Meie julgeolek. Meie vabadus. Meie võimalus.»

Manifesti koostamist juhtinud Yoko Alenderi sõnul on nendel valimistel kõige olulisem teema julgeolek.

«Euroopa panus kaitsesse peab kasvama. Ühtse ja tugeva kaitsepoliitika tagamiseks kutsume üles looma kaitsevoliniku ametikohta ning teeme ettepaneku anda Euroopa Liidus välja 100 miljardi euro väärtuses kaitsetööstuses kasutatavaid eurovõlakirju, et tugevdada Euroopa kaitsetööstust,» ütles Alender pressiteate vahendusel.

Lisaks mainis ta, et Euroopa Liit peab jätkama Ukraina pidevat varustamist sõjalise abiga kuni Ukraina võiduni ning aitama Ukrainat riigi taastamisel ja ülesehitamisel.

«Ukraina hüvanguks tuleb kasutada Euroopa Liidu poolt konfiskeeritud Vene varasid. Samuti peavad kõik Venemaa Ukrainas toime pandud genotsiidi- ja sõjakuriteod jõudma rahvusvahelise õigusemõistmiseni,» lausus Alender.

Veel ühe olulise teemana tõi Alender esile rohepöörde. «Rohereform on sisult majandusreform. See on Euroopa võimalus olla arengus maailma suurte ees ja kõrval. Lisaks sellele, et kaitsta meie loodust ja elukeskkonda tulevaste põlvede jaoks,» sõnas programmitoimkonna juht.

Manifesti eessõnas öeldakse, et Euroopa Liit tähendab turvalisust, stabiilsust ja võrdseid võimalusi heaoluks. «Regulatsioonide vähendamine ja majanduse liberaliseerimine on Euroopa strateegilise vabaduse ja ühiskonna heaolu kasvu eeldus,» lisati teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles