Tuntud kinnisvaraarendaja sai tingimisi ligi kaheaastase vanglakaristuse (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Tartu maakohus tunnistas kinnisvaraarendaja Heiti Salumetsa kokkuleppemenetluses süüdi käibemaksudeklaratsioonides teadvalt valeandmete esitamises ja karistas teda tingimisi vangistusega. Pildil Salumets mullu detsembri algul Tartu lähedal arendatud Südme elurajoonis.
Tartu maakohus tunnistas kinnisvaraarendaja Heiti Salumetsa kokkuleppemenetluses süüdi käibemaksudeklaratsioonides teadvalt valeandmete esitamises ja karistas teda tingimisi vangistusega. Pildil Salumets mullu detsembri algul Tartu lähedal arendatud Südme elurajoonis. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohus tunnistas kriminaalasja kokkuleppemenetluses süüdi kinnisvaraarendaja Heiti Salumetsa ning mõistis selle eest, et ta oli maksuhaldurile esitanud käibemaksudeklaratsioonides teadvalt valeandmeid, karistuseks aasta ja kümme kuud vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Salumets ei pane kaheaastase katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu.

Samuti tunnistas kohus süüdi Salumetsa ainujuhtimisel tegutsevad osaühingud Farmada, Farmada Invest ja Farmada Arendused ning mõistis noile rahalised karistused vastavalt 230 000, 50 000 ja 20 000 eurot. Ka neid karistusi ei pöörata kohtu otsusega täielikult täitmisele, kui ettevõtted ei pane kahe ja poole aasta pikkuse katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu.

Lisaks mõistis kohus Salumetsalt ja tema kolmelt firmalt menetluskuluna riigituludesse sundraha kokku 8200 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles