Ühiskatse tehniline rike tõi kaasa tohutu meelehärmi ja pettumuse: «Sattusime ligi 4000 sisseastujaga suure infosüsteemi testgrupiks» (5)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinna Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor Indrek Lillemägi kooli arvutiklassis, kus toimusid ühiskatsed.
Tallinna Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor Indrek Lillemägi kooli arvutiklassis, kus toimusid ühiskatsed. Foto: Eero Vabamägi

«Tohutu pettumus» on see fraas, millega osalised laupäeval tehnilise rikke tõttu Harjumaa ja Tallinna riigigümnaasiumi ühis­katsetel kokku jooksnud eksamite infosüsteemi (EIS) kirjeldavad.

Hiljemalt homseks peavad kõik seitse riigigümnaasiumit teatama õpilastele, kuidas toimuvad nende koolis vastuvõtukatsed.

Laupäeva varahommikul sõitis Ameelia Koppel rongiga Rakverest Tallinna. Väikelinna piigal oli siht selge: ta soovib õppida Tallinna Pelgulinna riigigümnaasiumis. See oli tema esimene ja ainus valik. «Eksami kulges rahulikult. Matemaatika ja inglise keele harjutused tegin ära. Loodusainete juures juhtus midagi – programm hüppas ühelt küsimusele järgmisele, eesti keele test aga enam ei töötanud,» meenutas ta. Pärast eksamit vanematega kohtudes oli ta üsna ahastuses – test ei õnnestunud.

«Õhtul meili lugedes saime teada, et tulemusi ei arvestata ja pingerida selgub vestluste järgi,» ütles ema Alesya Koppel, kelle meelest on selline asjade käik, kui kõiki pingutusi ei arvestata, noore jaoks vähe motiveeriv.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles