ERR: hinna avalikustamine kahjustab avalikku huvi

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Olümpiamängude kolme nädala jooksul on kõik kolm kanalit töös, ning see nõuab palju tehnikat ja inimesi, mida aga ERRi sporditoimetuse juhi sõnul erakanalitel ei ole.
Olümpiamängude kolme nädala jooksul on kõik kolm kanalit töös, ning see nõuab palju tehnikat ja inimesi, mida aga ERRi sporditoimetuse juhi sõnul erakanalitel ei ole. Foto: Tairo Lutter

Eesti Rahvusringhääling (ERR) sai õiguse üle kanda tulevasi olümpiamänge neljadel järjestikustel mängudel alates 2026. aastast, kuid tehingu maksumust nad ärisaladusele viidates Postimehele ei avaldanud.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) sõlmis järjekordse lepingu Warner Bros. Discoveryga ajavahemikul 2026–2032 toimuvate olümpiamängude meediaõiguste saamiseks. Sel korral kaasati müügiprotsessi ka Euroopa ringhäälingute liidu (EBU) konsortsium, kellega koos Warner Bros. Discovery pakkumise esitas, teatas olümpiauudiste veebileht insidethegames.biz.

Ühislepinguga said meediaõigused korraga 49 Euroopa riigi avalik-õiguslikud ringhäälingud 2026. aasta talimängudeks Milanos-Cortina d’Ampezzos, 2028. aasta suvemängudeks Los Angeleses, 2030. aasta talvemängudeks, mille asukoht pole veel selge, ja 2032. aasta olümpiamängudeks Brisbane’is. Samuti hõlmab leping noorte olümpiamänge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles