Kreitzberg: erikoole ei tohi kergekäeliselt liita

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi Puiatu erikooli pesuruum välja mullu kevadel.
Selline nägi Puiatu erikooli pesuruum välja mullu kevadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu kultuurikomisjoni juhi Peeter Kreitzbergi sõnul ei tohi rahalist kokkuhoidu püüdes erikooli kiiresti liita, vaid enne tuleb paika panna nendesse koolidesse sattumise ja nende kasvatuspõhimõtted.

«Meil on liiga palju lapsi erikoolides, on kusagil 120 ringis, aga peaks olema 50 kuni 60, kui teiste maade proportsioone vaadata,» rääkis Peeter Kreitzberg Postimees.ee'le.

Tema sõnul jõuti tänasel riigikogu kultuurikomisjoni istungil tõdemuseni, et lihtsalt raha kokkuhoiu nimel erikoole liita ei tohiks. «Väga detailseid ettepanekuid ei olnud, leiti, et tuleb mitte kiirustada kokkupanemisega rahalisest huvidest, vaid paika panna kasvatamise põhimõtted nendes koolides ja sinna kooli sattumise põhimõtted,» selgitas ta.

Kreitzberg lisas, et erikoolide sisu tuleb tugevasti ümber mõtestada. «Kui me tahame, et sinna vähem lapsi satub, siis on see paljude teiste seaduste küsimus,» lisas ta ja viitas koolikohuste mittetäitmise probleemile.

Saadiku sõnul ei toetanud ka täna riigikogus kohal olnud Tapa, Puiatu ja Kaagvere erikooli juhid õppeasutuste kiiret liitmist. «Ennekõike on küsimus selles, mida need koolid peavad tegema ja kellega nad peavad tegelema,» toonitas saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles