Algab kandidaatide registreerimiseks esitamine Euroopa Parlamendi valimisteks

BNS
Copy
Europarlamendi valimised Audru koolimajas.
Europarlamendi valimised Audru koolimajas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval algab kandidaatide registreerimiseks esitamine juuni alguses toimuvateks Euroopa Parlamendi valimisteks, aega on selleks kümme päeva.

Riigi valimisteenistuse juht Arne Koitmäe märkis, et kandidaatidel on võimalus dokumente esitada nii paberkujul kui ka elektrooniliselt. «Kandideerimisdokumente saab kodust või erakonna kontorist lahkumata täita, allkirjastada ja esitada elektrooniliselt valimiste infosüsteemis,» ütles Koitmäe.

Kandidaatide registreerimiseks esitamine algab kolmapäeval kell 10 ja lõpeb 20. aprillil kell 18.

Kandideerimisõigus on vähemalt 21-aastastel Eesti ja Eestis elavatel teiste Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikel. Kandideerida ei tohi tegevväelased ja vanglakaristust kandvad isikud.

Kandideerida saavad nii üksikkandidaadid kui ka erakonnad. Erakonna nimekirjas saab üles seada kuni üheksa kandidaati.

Kandideerimisdokumente saab esitada valimiste infosüsteemis aadressil vis.valimised.ee. Riigi valimisteenistus võtab registreerimisdokumente vastu ka paberkujul aadressil Tallinn, Toompea 1 igal tööpäeval kell 10–16, 20. aprillil kell 10–18. Dokumente saab samuti saata digiallkirjastatult aadressile info@valimised.ee.

Enne registreerimist peab erakond või üksikkandidaat kandma rahandusministeeriumi arvele kautsjonisumma, mis on 4100 eurot iga kandidaadi kohta.

Euroopa Parlamendi valimisnädal on Eestis 3.-9. juunini. Hääletada saavad Eesti kodanikud ja Eestis püsivalt elavad teiste Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikud. Hääletada ja kandideerida tohib ainult ühes liikmesriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles