Tallinn annetab Ukrainale viis kiirabiautot

Postimees
Copy
Tallinn annetab Ukrainale viis kiirabiautot.
Tallinn annetab Ukrainale viis kiirabiautot. Foto: Taavi Sepp

Tallinna linnavalitsus saatis linnavolikogule otsuse eelnõu, millega tegi ettepaneku anda Ukrainale humanitaarabina üle viis Tallinna kiirabile kuuluvat kompleksset kiirabiautot ja meditsiinitehnikat.

Üle antakse neli Mercedes-Benz Sprinter 319 ja üks Volkswagen Crafter kiirabiauto. Üks kiirabiauto läheb Odessa linnas tegutsevale mittetulunduslikule ettevõttele «Linna erakorralise meditsiiniabi keskus», üks Harkivi oblasti sõjaväeadministratsioonile, üks Dnipropetrovski oblasti sõjaväeadministratsioonile ja kaks kiirabiautot Žõtomõri oblasti sõjaväeadministratsioonile.

Võõrandatavad kiirabiautod olid Tallinna kiirabi aktiivses kasutuses kuni 2023. aastani. Tallinna kiirabi ülesannete täitmist nende autode võõrandamine ei häiri, sest juba möödunud aastal hangiti uued kiirabiautod, millega oma aja ära teeninud sõidukid asendati.

Lisaks viiele kiirabiautole saadab Tallinna kiirabi Ukrainasse ka esmaabis vajalikku meditsiinitehnikat: elektrilisi aspiraatoreid, defibrillaatoreid, perfuusoreid, kühvelraame, kandetoole ja vaakummadratseid.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul on linn Ukrainale kahe aasta jooksul üle andnud juba kuus täisvarustuses kiirabiautot ning nüüd lisandub neile veel viis.

«Tegemist on heas korras masinatega, mida Tallinna kiirabi ise enam ei vaja, kuid Ukrainas aitavad need päästa veel paljusid elusid,» ütles Beškina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles