Ime, et EIS niigi kaua vastu pidas (21)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
EIS ei töötanud ka eile õhtul kella 20 paiku.
EIS ei töötanud ka eile õhtul kella 20 paiku. Foto: Erakogu

Viimati teisipäeval 9. klassi õpilaste katseeksamil tõrkuma hakanud eksamite infosüsteem (EIS) on asjatundjate sõnul nii vana ja väeti, et on lausa ime, et see niigi kaua ja niigi hästi on vastu pidanud. Haridus- ja teadusministeeriumist lahkuvad EISi arendajad ja süsteemi paremaks tegemine ostetakse sisse erafirmast.

EIS võeti kasutusele 1. jaanuaril 2012. IT-maailm on 2012. aastast saati hoogsalt arenenud, aga EISi on edendatud tasapisi ja nii paljuga, kui eurotoetust saadi.

Kokkuhoidlikult on toimitud ka süsteemi arendavate inimestega – tuhandetele õpilastele eksamite ja testide tegemiseks mõeldud EISi on arendanud kaks ministeeriumi ametnikku: arendaja ja tootejuht-analüütik. EISi eelarve moodustab nende kahe töötasu.

Ministeeriumi tehnoloogia juhtimise osakonna juhataja Aivo Riisenberg rääkis, et aastate jooksul on EISi tehtud platvormiuuendusi ja lisatud funktsioone. EISi avalehel ilutseb märk eurotoetuse saamisest, aga Riisenberg ei soovinud rakendusele kulutatud rahasummat välja öelda.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles