Rahvaliidu järglane kutsub IRLi kampsuneid endi sekka

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Eile pidas hiljuti Konservatiivideks rahvaerakonnaks ümber ristitud Rahvaliit juhatuse koosoleku, kus kutsus mitut rahvuslikku organisatsiooni ja muid huvilisi endaga ühinema.

Teinud valitsuskriitilise avalduse, pöördus erakonna juhatus kõigi ennast konservatiivseteks ja rahvuslikeks liigitavate ühenduste ja kodanike poole ettepanekuga ühineda Konservatiivse Rahvaerakonnaga.

Nimeliselt mainiti siinkohal ära valdavalt IRLi kampsunitest koosnev MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik, samuti Eesti Iseseisvuspartei, Vabaduspartei - Põllumeeste Kogu, Rahvuslaste Ümarlaud, IRLi Rahvuslaste Ühendus, E-erakonna initsiatiivgrupp, Vabade Kodanike Ühendus, Rahvuslaste Tallinna Klubi, EKRE omaaegsed algatajad ja teised.

«Jätame kõrvale vaidlused, kes on parem konservatiiv või õigem rahvuslane, jätame kõrvale süüdistused killustamises, jätame kõrvale paranoilised kahtlustused kellegi karvasest käest,» kirjutatakse pöördumises.

«Kui me oleme oma riigi ja rahva pärast ühtviisi mures, kui me pole nõus praeguse poliitika jätkumisega, kui me soovime, et kogu Eesti oleks õitsev ja asustatud ning eestikeelne
ja -meelne ka meie seitsmenda põlvkonna järglastele on meil ainult üks tee: selle nimel ühineda.»

Konservatiivide juhatus leidis avalikus pöördumises, et Eesti sisepoliitikas aastaid võimutsenud liberaalne ja etatistlik suhtumine on viinud olukorrani, kus riigi kui bürokraatliku masinavärgi huvidele on ohvriks toodud inimene ja rahvus, kelle nimel ja huvides meie riik tegelikult töötama peaks.

See omakorda on paradoksaalsel kombel põhjustanud riigi aina kiireneva lahkumise maapiirkondadest ja avalike teenuste pakkumise vähenemise 21. sajandi alguse arenenud ühiskonnale vastuvõetamatu tasemeni.

Et seda olukorda muuta, vajab Eesti nende sõnul praegusele poliitikale alternatiivi, mis ei seisne üksnes vaesuse ümberjagamises, vaid vastupidi - rikkuse juurde tootmises.

«Selle eelduseks on teistsugune mõtteviis, mis omakorda vajab tõelist ja koondunud opositsiooni praegustele võimudele,» seisab pöördumises.

Konservatiivne Rahvaerakond on enam kui kaheksa tuhande liikmega, kogu
riiki hõlmava struktuuriga organisatsioon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles