Noalöögiga abikaasa surmanud naine jäi lõplikult süüdi

Postimees
Copy
Verine nuga. Foto illustratiivne.
Verine nuga. Foto illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Riigikohtu neljapäevase lahendiga jäi lõplikult süüdi naine, kes pussitas oma abikaasat, kes hiljem selle tagajärjel suri.

​Süüdistuse järgi toimus veretöö 2021. aasta 3. septembri öösel Ida-Virumaal, kui Oksana läks tülli oma abikaasaga. Ka mõned aastad varem meest pussitanud naine haaras ka sellel korral terariiste järele ja torkes selle mehele kõhtu.

Pussitada saanud mees läks tööle

Raskelt vigastada saanud mees siiski arsti poole ei pöördunud, kuna arvas, et ka varasemalt pussitamise üleelanuna suudab ka sellel korral hakkama saada. Ta läks järgmisel päeval tööle, lubades siiski tuttava arstiga ühendust võtta.

Paraku oli vigastus siiski sedavõrd raske, et mees peagi suri. Politsei alustas Oksana suhtes kriminaaluurimist ja prokuratuur saatis ta kohtu alla süüdistatuna raske tervisekahjustuse tekitamises, millega põhjustati ohvri surm.

Oksana kaitsja leidis, et kohus pidanuks naise õigeks mõistma, kuna tema hinnangul pole üldse tõendatud, et just Oksana oli mehe vigastaja, muuhulgas tõi kaitsja esile, et mees suhtles kriminaalkorras karistatud isikutega. Samuti tõstis kaitsja esile mehe surma ebatavalisi asjaolusid ehk noalöök oli tema väitel pindmine ja ohver ei surnud mitte verekaotusesse, nagu pussitamiste puhul tavapärane, vaid kõhukelme vigastusest tulenenud hilisemasse tüsistusse.

Pikk vangistus ja riigist väljasaatmine

Viru maakohus tunnistas Oksana mullu märtsis siiski süüdi ja mõistis talle liitkaristuseks kümne aasta, nelja kuu ja kahe päeva pikkuse vangistuse. Ühtlasi leidis kohus, et naine tuleb Eestist välja saata ja kehtestada talle riiki sissesõidukeelt kümneks aastaks.

Selle otsuse jättis hiljem jõusse ka ringkonnakohus ning neljapäevase otsusega ka riigikohus. Kõrgeim kohtuaste märkis muuhulgas, et ohver ei saanud kuidagi ise teadlikult oma tervislikku olukorda halvendada, kuna tal puudusid teadmised sellest, kuivõrd ohtlikult ta oli naise käe läbi vigastada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles