Regionaalministri plaan läheb läbi – vaesemad vallad saavad raha juurde

Mai-Brit Jürman
, ajakirjanik
Copy
Regionaalminister Madis Kallas.
Regionaalminister Madis Kallas. Foto: Sander Ilvest

Regionaalminister Madis Kallas (SDE) täitis ühe oma eesmärkidest ja valitsus teeb riigikogule ettepaneku muuta kohalikele omavalitsustele tulumaksult laekuva raha jagamise põhimõtteid. Sisuliselt tähendab see, et rikkamates kohalikes omavalitsustes laekunud tulumaksult hakatakse juurde maksma madalama maksulaekumisega valdadele.

Veel kuu aega tagasi oli Kallas meeleheitel, sest kohalike omavalitsuste tulubaasi muutmine edenes vaevaliselt, kuigi minister oli seadnud selle oma esimese aasta eesmärgiks. Kallas lubas koguni tagasi astuda, kui valitsuses kohalike omavalitsuste rahastamises kokkuleppele ei jõuta. Eile teatas regionaalminister Kallas pressiteates oma töövõidust.

Tema sõnul on Eestis palju kohti, kus on probleem puhta vee kättesaadavusega, elektriühendusega, koolide või lasteaedade pidamisega ning ligipääsuga kultuurile ja teenustele. Kohalikele omavalitsustele laekuva tulumaksu süsteemi muutmisega proovitakse suunata enam raha väiksematele valdadele, et neid probleeme leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles