Venemaa oli ja jääb Eesti peamiseks julgeolekuohuks (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kapo peadirektor Marko Palloson tõdes eile aastaraamatu esitlusel, et Venemaa oli ja jääb Eesti jaoks peamiseks julgeolekuohuks. Aastaraamatu «püsiklientideks» on saanud ka Hiina luure, islamistlikud liikumised ja äärmuslased.
Kapo peadirektor Marko Palloson tõdes eile aastaraamatu esitlusel, et Venemaa oli ja jääb Eesti jaoks peamiseks julgeolekuohuks. Aastaraamatu «püsiklientideks» on saanud ka Hiina luure, islamistlikud liikumised ja äärmuslased. Foto: Tairo Lutter

Kaitsepolitseiameti (kapo) peadirektor Margo Palloson tõdes reedel avalikkuse ette jõudnud kapo aastaaramatus, et Venemaa oli ja jääb Eesti peamiseks julgeolekuohuks.

Seda tõdemust arvestades ei olnud ka suur üllatus, et valdav osa kapo tänavusest aastaraamatust on pühendatud Venemaalt tulenevatele julgeolekuohtudele.

Pallosoni sõnul on Venemaa püüdnud aastaid ära kasutada ka Eestis elavaid vene päritolu inimesi olukorra pingestamiseks või pingete ülalhoidmiseks, kuid aeg näitab, et see õnnestub Venemaal üha vähem ja vähem. Viimane Eesti lõimumisuuring annab teavet, et areng on üldiselt hea.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles