Suurarendajad loodavad Tallinna uue linnavõimu peale

Veera Kopti
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Palju on kirjutatud ja räägitud sellest, et Tallinnas kaalutakse ja kinnitatakse detailplaneeringuid mitte ainult aastaid, vaid lausa aastakümneid. Võimuvahetus Tallinnas toob paljude selle planeerimisrutiiniga seotud isikute jaoks kaasa kui mitte kergendusohkeid, siis vähemalt lootust – olgu või esialgu õhkõrna.
Palju on kirjutatud ja räägitud sellest, et Tallinnas kaalutakse ja kinnitatakse detailplaneeringuid mitte ainult aastaid, vaid lausa aastakümneid. Võimuvahetus Tallinnas toob paljude selle planeerimisrutiiniga seotud isikute jaoks kaasa kui mitte kergendusohkeid, siis vähemalt lootust – olgu või esialgu õhkõrna. Foto: Taavi Sepp

Igaüks, kes Tallinnas ehitamisega kokku puutunud, teab, et detailplaneeringu menetlemine ja kinnitamine võib nõuda aastaid, kui mitte aastakümneid. Nüüdne võimuvahetus annab paljudele kasvõi õrna lootust, et olukord hakkab muutuma.

Detailplaneeringuga on paratamatult seotud nii kruntide hoonestamine, vaidlused uue maja korruste arvu üle või isegi kuuri kaugus naabri piirdeaiast. Just seetõttu on nii mõnigi pealtnäha peremehetu krunt umbrohtu kasvanud ja arendajate läbirääkimised ametnikega ei näi lõppevat.

«Kui detailplaneeringute menetlemine kestab aastaid, siis linn ei arene,» nentis Bonava Eesti tegevdirektor Taavi Soorm. «Loodame, et linnavalitsuses toimuvad muudatused aitavad meil ühiseid eesmärke ellu viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles