Pevkur: on lootus, et USA kongress teeb Ukraina abipaketi otsuse järgmisel nädalal

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur kohtumisel vabariiklasest senaatori John Boozmaniga.
Kaitseminister Hanno Pevkur kohtumisel vabariiklasest senaatori John Boozmaniga. Foto: Kaitseministeerium

Ameerika Ühendriikides nädalasel visiidil viibinud kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul on õrn lootus, et USA kongress teeb pikalt veninud Ukraina abipaketi otsuse järgmisel nädalal.

Neljapäeval ja reedel USA pealinnas Washingtonis viibinud kaitseminister Hanno Pevkur kohtus kongressi ja senati liikmete, akadeemilise kogukonnaga Georgetowni ülikoolis, mõttekodalaste ja meediaga, et rääkida Ukraina sõjalise toetamise jätkamise vajadusest ja julgeolekuolukorrast NATO idatiival.

«Kongressis toiminud kohtumiste järel on olemas õrn lootus, et nii pikalt oodatud otsus Ukraina abipaketi kinnitamiseks tehakse järgmisel nädalal. Rõhutasin, et iga täiendavalt viivitatud päev toob kaasa hukkunute arvu kasvu ja pikemas perspektiivis vaid suurendab abivajadust,» ütles Pevkur.

Ta märkis, et liitlaste majandus kokku on Venemaast kaugelt üle ja Ukraina võit on kiirete ja õigete otsuste tegemisel igati saavutatav.

«Euroopa ja USA on panustanud juba tugevalt, kuid on veel palju teha selleks, et võit nii Ukraina kui ka meie kõigi jaoks kindlustada. Euroopa ei saa seda teha üksi, Ukraina vajab ka USA tuge ja seda eelkõige Ukraina abipaketi kiire vastuvõtmisega,» sõnas kaitseminister.

«Toetus, mille USA annab Ukrainale, pole mahavisatud raha, vaid läheb kaitsetööstuse kaudu tagasi USA majandusse. Lisaks on vaja igal liitlasel enda kaitset tugevdada, kuna miski ei garanteeri, et Venemaa ühel hetkel ei testi NATO piire. Tugev kaitse on parim heidutus ja aitab vältida tulevasi konflikte,» lisas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles