Tsahkna: teeme kõik, et Iraani hõivatud laeval olev Eesti elanik koju tuua (16)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Iraani laevastiku eriüksus tegi helikopterioperatsiooni, hõivates Portugali lipu all sõitva  konteinerlaeva MCS Aries.
Iraani laevastiku eriüksus tegi helikopterioperatsiooni, hõivates Portugali lipu all sõitva konteinerlaeva MCS Aries. Foto: AP/Scanpix

Välisminister Margus Tsahkna sõnul sai välisministeerium kinnituse, et Hormuzi väinas Iraani revolutsioonilise kaardiväe hõivatud laeva pardal on meeskonnaliikmete hulgas ka Eesti elanik.

«Oleme isiku perega ühendust võtnud ja rakendame koos partneritega meie käsutuses olevaid meetmeid, et Iraani võimud laeva meeskonna, sealhulgas Eesti elaniku vabastaks ning neil oleks võimalik koju naasta,» ütles Tsahkna.

Iraani revolutsiooniline kaardivägi hõivas laeva MSC Aries, teatas laupäeval Iraani riiklik uudisteagentuur IRNA. Teate kohaselt on laev seotud Iisraeliga ja see viiakse Iraani territoriaalvetesse.

«Sepah' (kaardiväe) laevastiku eriüksus tegi helikopterioperatsiooni, hõivates konteinerlaeva nimega MCS Aries,» teatas IRNA ja lisas, et operatsioon toimus Hormuzi väina lähistel. «Laeva juhitakse nüüd Iraani territoriaalvete poole.»

Iraani ootavad Lähis-Ida konflikti eskaleerimise eest tagajärjed, hoiatas Iisraeli armee täna pärast seda, kui Teheran teatas Iisraeliga seotud laeva kaaperdamisest Pärsia lahes.

«Iraani ootavad tagajärjed otsuse eest jätkata olukorra eskaleerimist,» ütles sõjaväe kõneisik Daniel Hagari avalduses.

Aluse omanik, Itaalia-Šveitsi laevanduskontsern MSC kinnitas, et Iraani võimud on laeva kaaperdanud. Kontserni teatel oli laeval 25 meeskonnatöötajat ja firma suhtleb aktiivselt asjaomaste võimudega nende heaolu ja aluse turvalise naasmise tagamiseks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles