VIDEO Erikomisjon arutab avalikult eestikeelsele õppele ülemineku rahastamist

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon lahkab tänasel avalikul istungil riigieelarvest mullu eestikeelsele üleminekule eraldatud raha kasutamist.

Erikomisjoni esimees Urmas Reinsalu (Isamaa) selgitas, et arutelu ajend on Eesti Linnade ja Valdade Liidu saadetud pöördumine. «Kohalikud omavalitsused leiavad ühiselt, et neile, Riigikogule, Riigikontrollile, koolidele, õpetajatele ja laiemale avalikkusele tuleks teha kättesaadavaks tegevus- ja finantsaruanne, saamaks ülevaadet, mida 2023. aastal riigikogu eraldatud 42 miljoni euroga eesti keelsele õppele üleminekuks päriselt ära tehti ja mis otstarbeks on kasutatud toetuse jääki,» märkis esimees.

Istungile on kutsutud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas, haridus- ja teadusministri nõunik Daniel Kõiv, haridus- ja teadusministeeriumi eestikeelsele õppele ülemineku juht Ingar Dubolazov, rahandusminister Mart Võrklaev, rahandusministeeriumi finantstalituse analüütikud Merike Väljako ja Kairit Eha, linnade ja valdade liidu peadirektor Veikko Luhalaid ja asedirektor Jan Trei, Narva-Jõesuu linnavalitsuse liige Imre Liiv, Kohtla-Järve linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Aleksandr Apolinsky, Narva abilinnapea Messurme Pissareva ja Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg, riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen ning riigikontrolli kommunikatsioonijuht Priit Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles