Tallinn sulgeb linnameedia osakonna ja koondab mitukümmend inimest (5)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Uuendatud 15. aprill 2024, 17:55
Copy
Linnavalitsuse lehed Pealinn ja Stolitsa lõpetavad peatselt ilmumise.
Linnavalitsuse lehed Pealinn ja Stolitsa lõpetavad peatselt ilmumise. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil lõpetada Linnameedia nime all tegutseva strateegiakeskuse osakonna tegevuse maikuu lõpuks ning koondada kõik sealsed töötajad.

«Päevapealt ei ole võimalik Linnameedia väljaandmist lõpetada, sest linna lepingupartneritel on mitmeid siduvaid lepinguid ning seepärast tuleb seda protsessi teha läbimõeldult. 31. mai on viimane päev, kui saab Linnameedia uudiseid lugeda ja vaadata ning see on ka mõistlik etteteatamisaeg töötajatele. Ent maikuuga lõppeb Linnameedia tootmine senisel viisil, millega linn säästab edaspidi märkimisväärselt linnaressursi,» ütles linnapea Jevgeni Ossinovski.

Ühtlasi anti strateegiakeskusele ülesandeks 15. maiks ette valmistada linna kommunikatsiooniteenistuse struktuuri ja koosseisu muutmise korralduse eelnõu.

Linna kommunikatsiooniteenistuse linnameedia osakonnas töötab 15. aprilli 2024 seisuga 39 töötajat. Kõigi nende töötajate üheaegne koondamine toob kaasa kollektiivse koondamise. Kollektiivse koondamise protseduur töötukassaga ja koondatavate töötajatega suhtlemisel koos tähtaegade järgimisega võtab aega vähemalt ühe kuu. Tööandja võib töölepingu ülesütlemise avaldused töötajale anda alles pärast seda, kui töötukassaga on kollektiivse koondamise protseduur lõppenud. Töölepingud võivad omakorda lõppeda alles 30 kalendripäeva möödumisel töölepingu ülesütlemise avalduse saamisest. Seega võtab koondamise protseduur kuni töötajate töölepingute tegeliku lõppemiseni aega vähemalt kaks kuud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles