Linnavalitsus lõi Tallinna hambakliinikus platsi puhtaks (8)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Hambakliinik.
Tallinna Hambakliinik. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus kutsus tänasel istungil tagasi kõik sihtasutuse Tallinna Hambakliinik nõukogu liikmed ning määras nende asemele linnaametnikud.

Möödunud nädalal selgus, et Tallinna sisekontrolli akt annab sihtasutuse tegevusele hävitava hinnangu, viidates sihtasutuse keskerakondlasest juhi Maksim Volkovi autoritaarsele juhtimisstiilile ning lepingute sõlmimisele endaga seotud isikutega. Sisekontrolli audit on veel pooleli ning tegu oli lihtsalt vahearuandega. Selle sisu oli siiski piisavalt kõnekas, nii et linnapea kohuseid täitnud abilinnapea Madle Lippus tegi linnavalitsusele ettepaneku sihtasutuse nõukogu tagasi kutsuda. Tollal veel ametis olnud keskerakondlastest abilinnapead hääletasid selle ettepaneku aga maha. Nüüd tegi uus linnavalitsus ühena oma esimestest sammudest otsuse nõukogu tagasi kutsuda.

«Selle juhtimisprobleemid on tänaseks ka avalikult teada. Need on väga tõsised ja sellest tulenevalt linnavalitsus tegi otsuse kutsuda tagasi kõik tänased Hambapolikliiniku nõukogu liikmed tulenevalt sellest, et nemad järelevalveorganina selles protsessis ei ole järelevalve funktsiooniga piisavalt hästi toime tulnud,» rääkis linnapea Jevgeni Ossinovski.

«Nende asemel on nimetatud nõukogu liikmeteks kolm inimest. Need on linna pearaamatupidaja Kaja Vahar, linnakantsler Kairi Vaher ja linnasekretär Priit Lello. Nendel lasub nüüd vastutus langetada lähipäevadel järgmised juhtimisotsused, et tagada edaspidi selle sihtasutuse normaalne töö ja töörahu kollektiivis, aga teiselt poolt tagada ka see, et linna vahendeid edaspidi ei väärkasutataks,» lisas ta.

Sihtasutuse kodulehe andmetel kuulus tagasikutsutud nõukogusse mitme kõrges eas keskerakondlase kõrval ka Nõmme linnaosavanema asetäitja, sotsiaaldemokraat Kirill Klaus.

Ossinovski sõnul tehti otsus ka teiste linna ettevõtete ja sihtasutuste nõukogude koosseisude osas, kust kutsutakse tagasi arvestatav hulk nõukogu liikmeid, kes olid eelmise Tallinna linnavalitsuse määratud.

«Võibolla see ühisnimetaja laias laastus on see, et inimesed on ühte- või teistpidi olnud seotud Keskerakonnaga ja nende volitused vastavates nõukogudes lõppevad. Samal ajal jõudsime ühisele arusaamale, et lähiajal võtame süsteemselt ette selle ettevalmistava töö, mis on strateegiakeskusel juba olnud tegemisel ja mis on oluline koalitsioonileppe punkt, et me töötame välja linna ettevõtete ja sihtasutuste omanikupoliitika, mille alusel saab linnavalitsus võtta vastu omaniku ootused konkreetsete sihtasutuste suhtes. Üks osa sellest omanikupoliitika väljatöötamisest on laiem juhtimismudeli, sealhulgas ka nõukogude mehitamise mudeli kokkuleppimine, aga see võtab veel aega,» rääkis Ossinovski.

Esmaspäeval kutsuti tagasi ka teiste linna sihtasutuste nõukogu liikmed:

SA Õpilasmalev nõukogust kutsuti tagasi Tiit Terik, Märt Sults ja Ilona Uzlova; SA Tallinna Lastehaigla nõukogust Monika Haukanõmm ja Julianna Jurtšenko; SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid nõukogust Andres Kollist; SA Tallinna Kultuurikatel nõukogust Kaie Kõrb ja Eduard Toman; SA Tallinna Haigla Arendus nõukogust Mihhail Kõlvart.

SA Tallinna Vene Lütseum nõukogust kutsuti tagasi Vadim Belobrovtsev ja Leivi Šer ning määrati 15. aprillist nõukogu liikmeteks Raido Roop, Vello Ervin ja Inga Müür volituste tähtajaga 14. aprill 2027.

ASi Tallinna Linnatransport nõukogust kutsuti tänasest tagasi Lauri Laats, Igor Kravtšenko ja Vladimir Svet; ASi Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogust Betina Beškina, Jaanus Riibe ja Aleksandr Zdankevitš; ASi Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogust Betina Beškina, Viktor Vassiljev ja Manuela Pihlap; ASi Tallinna Arendus nõukogust kutsuti tagasi Aivar Riisalu ja Eha Võrk; ASi Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus nõukogust Kalle Klandorf ja Ants Pilving.

OÜ Tallinna Perearstikeskus nõukogust kutsuti tagasi Vladimir Afanasjev ja Vladimir Rusnak ning määrati nõukogu liikmeks Arne Kailas volituste tähtajaga 14. aprill 2027.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles