Prokurör taotleb Repsile tingimisi vanglakaristust (10)

BNS
Copy
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Madis Veltman

Riigiprokurör Kadri Väling taotles esmaspäeval endisele haridus- ja teadusministrile Mailis Repsile omastamise ja kelmuse eest tingimisi vanglakaristust.

Prokurör taotles Repsile omastamise eest kuue kuu pikkust vangistust ja kelmuse eest üheaastast vangistust ning leidis, et kergema karistuse võib lugeda kaetuks rangema karistusega ehk tema lõplikuks karistuseks jääks tingimisi üheaastane vangistus üheaastase katseajaga.

Prokurör toetab haridusministeeriumi tsiviilhagi, kuid summas 6401 eurot, mis kajastub ka süüdistuses. Samas on ministeerium esitanud tsiviilhagi summas 118 000 eurot.

Repsi kaitsjad Paul Keres ja Andri Rohtla peavad oma kaitsekõned kolmapäeval, ütles kohtu pressiesindaja Viivika Siplane BNSile.

Mailis Reps pani prokuratuuri süüdistuse järgi toime omastamise, kuna andis ministrina ministeeriumi töötajatele korraldusi oma lastega seotud ülesannete täitmiseks.

Samuti kasutas ta ministeeriumi kütusekaarti ebaseaduslikult ja kattis ministeeriumi ruumides oma sünnipäeva pidamisega seotud kulutused ministeeriumi rahast. Kelmuse alla kuulub kurikuulsa kohvimasina kojuviimine.

Veel tasus ministeerium Repsi perekonnaliikme lennukulud, maksis vabaajaüritusega seotud transpordi ja majutuse ning Repsi restoranis tähistatud juubelisünnipäeva eest, märkis süüdistus.

Süüdistuse kohaselt kattis Mailis Reps ministeeriumi vahenditest isiklikke kulutusi umbes 6400 euro eest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles