Linnavalitsuse sotsid maksavad ootamatult sülle sadanud preemiad tagasi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Nõunik Natalie Mets ja abilinnapead Madle Lippus ning Kaarel Oja linnavolikogu istungil, kus avaldati umbusaldust eelmisele linnapeale Mihhail Kõlvartile.
Nõunik Natalie Mets ja abilinnapead Madle Lippus ning Kaarel Oja linnavolikogu istungil, kus avaldati umbusaldust eelmisele linnapeale Mihhail Kõlvartile. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsuses maksti eile kõikidele eelmise linnavalitsuse abilinnapeadele ja nende nõunikele kopsakas lahkumishüvitis, ametis jätkavad sotsiaaldemokraadid maksavad selle raha tagasi.

Abilinnapea Kaarel Oja ütles Postimehele, et hüvitised tulid nende kõigi jaoks ootamatult.

«Viis inimest, mina ja abilinnapea Madle Lippus ja meie kahes büroos töötanud kolm nõunikku said tõesti eile õhtul ootamatult lõpparve, sealhulgas ka preemia. Aga me otsustasime juba eile õhtul, et me maksame selle tagasi ja rääkisime selle ka personaliosakonnaga läbi. See oli eksitus, kõigile abilinnapeadele ja nõunikele mõõdeti ühe joonlauaga, kuigi meie viiekesi töötame edasi,» selgitas Oja. Linnasekretär Priit Lello allkirjastatud käskkirjaga said ühekordse preemia kõik eelmise linnavalitsuse abilinnapeade nõunikud.

Teda ennast tabas veel üks ebameeldiv üllatus, mille ta kohe ära klaaris. «Mulle maksti raha kasutamata puhkusepäevade eest. Aga kuna ma saan kuu aja pärast isaks, siis ma olen puhkusepäevi hoidnud suveks, et siis see puhkus välja võtta ja lapsega koos olla. Nüüd tõmmati ootamatult kogu puhkus nulli. Aga ka mina maksan kogu puhkusehüvitise tagasi, et mul need puhkusepäevad ikka säiliksid,» lubas abilinnapea.

Oja ja Lippuse nõunikele maksti igaühele 3000 eurot. Kõige suurema preemia, 7200 eurot, sai abilinnapea Vladimir Sveti nõunik Ivan Lavrentjev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles