Mõte teadusseminarilt: võimalus süüa lõunat koolisööklas (1)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lääne-Virumaa Sõmeru põhikooli koka Ave Holmi meelest on avatud koolisöökla ideel jumet, sest ehk nii ei lähe lastest järelejäänud toiduportsjonid äraviskamisele.
Lääne-Virumaa Sõmeru põhikooli koka Ave Holmi meelest on avatud koolisöökla ideel jumet, sest ehk nii ei lähe lastest järelejäänud toiduportsjonid äraviskamisele. Foto: Marianne Loorents

Tervise Arengu Instituudi (TAI) eilse teadusseminari «Tasakaalus toidulaud ja piisav liikumine – sõnadest tegudeni» viimane teema oli: maitsev, populaarne ja mitmekesine koolitoit – on see võimalik?

Seminari lõpetas küsimus publiku seast, kus visati õhku idee, mis meie naabritel on edukalt ellu rakendatud. Lätis on koolisööklate uksed avatud ja igaüks võib raha eest seal lõunatada. Soomes on kasutusel äpp, mis annab lõuna ajal teada, et koolis on puudujaid ning nii- ja niipalju toidupakke on saadaval. Eesti koolides pole see võimalik, küll on aga tehtud nii-öelda avatud ukse nädalaid, kus külalisele tuuakse lauda parimad palad, millel ei pruugi argipäevaga kuigi palju ühist olla.

TAI vaimse tervise osakonna projektijuht Agne Kivisaar põrgatas selle mõtte edasi, kutsudes koole üles nii innovaatilisusele kui ka aktiivsusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles