Nädalaga haigestus grippi 170 inimest

BNS
Copy
Gripp on ägedalt algav haigus. Selle tunnused on lihasvalu, palavik, kuiv köha, külmavärinad, peavalu, halb enesetunne ja nohu. Ägedamad kaebused võivad kesta mõnest päevast nädalani.
Gripp on ägedalt algav haigus. Selle tunnused on lihasvalu, palavik, kuiv köha, külmavärinad, peavalu, halb enesetunne ja nohu. Ägedamad kaebused võivad kesta mõnest päevast nädalani. Foto: Egert Kamenik

Terviseameti andmetel haigestus eelmisel nädalal grippi 170 inimest, nendest 70 puhul kinnitati gripp laboratoorselt.

Gripi levik on endiselt laialdane, kuid haigestumuse intensiivsust saab terviseameti arvates hinnata madalaks. Viimase kahe nädala jooksul vajas gripi tõttu haiglaravi 28 inimest.

Alates hooaja algusest on gripiga haiglatesse viidud 1410 inimest, neist oli gripi vastu vaktsineeritud 9,6 protsenti. Esialgsetel andmetel on sel viirushooajal gripi tõttu surnud 95 inimest, kellest 95 protsenti olid üle 60-aastased.

Möödunud nädalal haigestus koroonaviirusesse 71 inimest. Registreeritud haigusjuhtude üldarv vähenes eelmise nädalaga võrreldes 23,6 protsenti. Koroonaviirusesse haigestumine on langenud hooajavälistele tasemetele. Kuivõrd esineb palju kergeid ja asümptomaatilisi koroonaviiruse juhtumeid, levib viirus tõenäoliselt varjatult, lainetena, ilma oluliste tõusude või langusteta.

Nädalaga haigestus ägedatesse ülemiste hingamisteede nakkushaigustesse 2472 inimest, neist 43 protsenti olid kuni 14-aastased lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles