VIDEO JA BLOGI Valitsuse pressikonverentsil osalesid Tsahkna, Läänemets ja mõlemad Riisalod

Mai-Brit Jürman
, ajakirjanik
Copy
Valitsuse pressikonverents.
Valitsuse pressikonverents. Foto: Teele Toova

Kell 12 algab valitsuse pressikonverents, kus osalevad välisminister Margus Tsahkna (E200), siseminister Lauri Läänemets (SDE), sotsiaalkaitse minister Signe Riisalo (RE) ja majandus- ja tehnoloogiaminister Tiit Riisalo (E200)

Tänasel pressikonverentsil arutasid minstrid valitsuse esimese tööaasta üle - räägiti sellest, milliseid eesmärke on täidetud ja mida on ära tehtud.  Suurte töövõitudena märgiti abieluvõrdsust, alampalga tõstmist, eestikeelsele haridusele üleminekut, õpetajate töötingimusi ja palgaküsimust, kaitsekulutuste tõstmist, katuserahade lõpetamist ja Ukraina abistamist. 

Välisminster Tsahkna tegi ülevaate tema haldusalas olevatest küsimustest, kus märkis ära, et Iraani poolt kinni võetud Eesti kodanikuga on kõik hästi, ta on terve ja on saanud lähedastega suhelda ning välisministeerium teeb diplomaatilisi pingutusi, et ta Eestisse aidata. Lisaks märkis Tsahkna, et Venemaa saatis välja Eesti asjuri ja Eesti tegi sama, ning nüüd on mõlemal riigil üksteise pinnal 8 diplomaati. 

Siseminister Lauri Läänemets rääkis, et plaanis on muuta Narva piiripunkti lahtiolekuaegu maist alates, edaspidi töötaks piiripunkt kella 7st 23ni. Teine oluline teema oli Moskva Patriarhaadi tegevuse terroristlikuks kuulutamine, mis ei hõiva Eestis tegutsevate kirikute tegevuse sekkumist, vaid Moskva patriarhaadist lahti ütlemist - kas formaalselt või kanooniliselt. 

Signe Riisalo rääkis sotsiaalhoolekande seaduse muutmisest, kus on plaanis luua uus teenus, mis aitaks neid inimesi, kel on sügav intellektipuue ja suur toetusvajadus, kuid kel on võimalik enda pere juures mõnda aega elada. Teenus kujutab endast seda, et luuakse päeva- ja nädalahoiuteenus. Muudatuse eesmärk on kergendada pereliikmete hoolduskoormust.

Tiit Riisalo rääkis majandusplaanist, mis kujutab endast ettepanekuid kuidas tulevikus Eesti majandust elavdada. Riisalo seletas, et majandusplaani loomisega loodi justkui tervikvaade süsteemile. Lisaks tutvustas Riisalo seadusemuudatust, millega plaanitakse muuta töötushüvitiste süsteemi, et eemaldada dubleerivad süsteemid töötustoetustes. 

Tagasi üles