Tallinna tänavatele paigaldatakse kaheksa kiirustablood

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Kiirustabloo.
Kiirustabloo. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna transpordiamet paigaldab üle linna kaheksa kiirustablood, et juhtida autojuhtide tähelepanu kehtivale piirkiirusele.

Emotsioonikaamerad kuvavad sõidukite kiirust ja annavad vastava emotsiooniga juhile märku, kas ta peab kinni kehtivast kiirusepiirangust.

Tallinna transpordiameti juhataja Indrek Gailan selgitas, et linna eesmärk on rajada ohutut ja mugavat liikuvuskeskkonda kõigile liiklejagruppidele. «Elektroonilised kiirustablood on üks võimalikest tööriistadest, mida saame kasutada. Emotsioonikaamerad paigaldatakse kohtadesse, kus soovime sõidukijuhtidele meelde tuletada antud lõigul kehtivat lubatud kiirust ja rahustada liiklust. Asukohad valisime koostöös linnaosadega nendes piirkondades, kus on olnud probleeme sõidukiirusest kinnipidamisega,» ütles Gailan.

Kiirustablood pannakse üles Mustamäel Vinkli tänavale, Nõmmel Pargi tänavale Nõmme gümnaasiumi ja kooli spordihoone vahelisele lõigule, Kesklinnas Kunderi tänavale, Lasnamäel Majaka põiku, Pirital Lodumetsa teele, Põhja-Tallinnas Soo tänava algusesse, Haaberstis Kakumäe teele ja Kristiines Mooni tänava algusesse.

Tuginedes uuringutele saab väita, et kiirustabloode mõjul alandatakse kiirust vahemikus 3–6 km/h, leiab transpordiamet. Mõnevõrra rohkem alandatakse kiirustabloode piirkonnas sõidukiirust siis, kui seda motiveerib tegema ka ümbritsev keskkond, nt koolide lähedus.

Kaheksa kiirustabloo maksumus koos paigaldusega on 45 200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles