Moskva kirikul läheb Eestis kibedaks, vara on kirikul seniteatust rohkem (2)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Toompeal Lossi plats 10 asuva Tallinna Aleksander Nevski Stavropigiaalse Kogudusega on leping sõlmitud 2037. aastani ja üüripind on 1340 m2. Selle eest ei maksta kuus sentigi.
Toompeal Lossi plats 10 asuva Tallinna Aleksander Nevski Stavropigiaalse Kogudusega on leping sõlmitud 2037. aastani ja üüripind on 1340 m2. Selle eest ei maksta kuus sentigi. Foto: Sander Ilvest

Riigikogus anti eile menetlusse 52 saadiku allkirjastatud eelnõu, mis kuulutab Moskva patriarhaadi Venemaa sõjalist agressiooni toetavaks institutsiooniks.

Järgmisel nädalal kohtub siseministeerium Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku (MPEÕK) piiskoppidega, et olukorda arutada.

«Ideaalis võiks kirik selle olukorra ise ära otsustada,» ütles siseminister Lauri Läänemets (SDE). Siseminister rääkis, et MPEÕK Tartu piiskop ja Tallinna vikaarpiiskop Daniel on soovinud leida paremaid võimalusi kui MPEÕK tegevuse sundlõpetamine. Läänemets näeb lahendusena, et allumine Moskvale lõpetatakse nii formaalselt ehk põhikirja muutes kui ka kanooniliselt ehk Moskvale allumine lõpeb ka sisuliselt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles