Ettevõtjad tugevdavad reservväelaste kaitsetahet

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Balsnacki juht Reigo Rusing ütles, et vaatamata Eesti toidutööstuses valitsevale raskele ajale leiavad nad igal juhul viisi ja võimaluse, kuidas reserviste toetada.
Balsnacki juht Reigo Rusing ütles, et vaatamata Eesti toidutööstuses valitsevale raskele ajale leiavad nad igal juhul viisi ja võimaluse, kuidas reserviste toetada. Foto: Eero Vabamägi

Kaitseminister Hanno Pevkur (RE) ja Riigikaitse Edendamise Sihtasutuse nõukogu esimees Toomas Luman allkirjastasid eile koostööleppe eesmärgiga toetada ja motiveerida kaitseväe põhijõudu ehk reservväelasi, keda on Eestis ligi 250 000.

Koostööleppega asutati reservväelaste fond, kuhu saab panustada igaüks, sh ettevõtted, kel on võimalik annetada sinna osa teatud toodete müügitulust. «Ettevõtjad on küsinud, et kui Ukrainat aitame, siis kuidas saaksime samal ajal meie oma kaitsevõimet ja eelkõige reserviste tugevdada,» rääkis Pevkur. «Siiani oleme otse küsimiste puhul lähtunud sellest, et nad maksavad makse, ja nii neile vastanudki. Teine asi on, et need, kelle juures töötavad õppekogunemistele kutsutud reservistid, säilitaksid [õppekogunemiste ajaks] neile palga.»

Minister möönis, et ehkki trend kaitsetahet näitavaid töötajaid toetada liigub üles, leidub neidki, kes õppuste ajaks palga säilitamist põhjusel või teisel töötajale ei võimalda. «See teema on reservväelaste fondi raha kogumisest võib-olla ehk olulisemgi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles