GALERII JA VIDEO Tallinnas möllab lumi (10)

Postimees
Uuendatud 23. aprill 2024, 09:56
Copy

Transpordiamet hoiatas, et teeolud on teisipäeval lumesaju tõttu keerulised.

Tallinnas on kogu hommiku olnud liiklus suhteliselt rahulik, sest hoiatused suverehvidega mitte liigelda muutsid autojuhid ettevaatlikuks. Kui peateedele oli kinnisõidetud lume tõttu keerulisemaid kohti, siis suuremad teed olid siiski (ka suverehvidega) sõidetavad.

Tallinnas esines hommikul ühistranspordi liikluses hilinemisi. Kõrvalteedel lumesahkasid hommikul naljalt veel näha polnud ning seal oli suurem probleem ka libedusega. Linna hooldavatele kõnniteedele ka sahad veel hommikul jõudnud polnud, mistõttu jalakäijate liikumisolud olid veel ehk hullemad, kui autojuhtidel.

Näiteks Vabaduse puiestee ääres oli sahk sõiduteelt lume kuhjanud hooga kõnniteedele ning liikumine jalakäijatel seal kaunis keeruline.

Vabaduse puiestee äärne kõnnitee Tallinnas kõndimiseks hästi ei sobi.
Vabaduse puiestee äärne kõnnitee Tallinnas kõndimiseks hästi ei sobi. Foto: Postimehe lugeja foto

Teeolud olid teisipäeva hommikul üle Eesti talvised, mitmel pool sadas lund ja lörtsi. Teetemperatuur oli Lääne- ja Põhja-Eestis miinuses ja teekatted lumised ja libedad.

Tallinna tänavatel on igikeltsa

Merivälja poolt kesklinna poole ekseldes jäi silma jääks lihvitud lume rohkus.

Usinamad olid tänaseks oma autode talverehvid suviste vastu vahetanud ja see oli ilmselt üks põhjus, miks lörtsisest lumest oli saanud igikeltsa meenutav koorik teede peal.

Karikatuurina mõjus Kuku raadios refereeritud Postimehe uudis selle kohta, kuidas teede eest vastutav aselinnapea Pärtel-Peeter Pere (RE) andis teada, et Tallinnas koristatavat lund ka aprillikuus. Rattalembese inimesena oli tal aga nähtavalt paljudes kohtades jalakäijate ja rattaga sõitjate eest hool kandmata: üsna paljud teed sobinuks suusatajatele rohkem, kui kõndijatele või rattasõitjatele.

​Selline lumerohkus oli paar päeva ettegi ennustatud. Plekimõlkimist tuli ette nagu ka autoakendest rusikavibutusi, mida tegid suverehvidel kulgevate autode juhid ees-sõitjatele, kui nad nibin-nabin eespidurdaja järel vingerdades juuksekarva kaugusel sellest sõidukist seisma said.

Ühistranspordi liikluses esineb hilinemisi

AS Tallinna Linnatransport teatas, et seoses ilmastikuoludega esineb ühistranspordi graafikutes hilinemisi kuni 15 minutit. Tihe ja jätkuv lumesadu on muutnud pealinna liiklusolud keeruliseks.

Ühistransport sõidab suure ettevaatlikkusega vastavalt liiklusoludele. 

Ilmaprognoosi järgi sajab teisipäeva päeval lörtsi, lund, sekka ka vihma ning võib tuisata. Õhu- ja teetemperatuur tõusevad plusspoolele. Õhtu poole sadu harveneb.

Amet soovitab liiklejatel olla ettevaatlikud, tutvuda enne sõidu alustamist teeoludega, valida sõidu- ja teeoludele vastav sõidukiirus, hoida tavapärasest suuremat pikivahet.

Ilmastikuolud lähipäevadel suverehvidele sobivad ei ole. Kui rehvid on juba vahetatud, tuleb liikemiseks valida mõni muu moodus.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles