Tallinna raehoone konkursile kvalifitseerus 47 tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uus raehoone kerkib linnahalli kõrvale, kus praegu on Statoili tankla ja autoparkla.
Tallinna uus raehoone kerkib linnahalli kõrvale, kus praegu on Statoili tankla ja autoparkla. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu tunnistas oma käskkirjaga Tallinna uue raehoone ideekonkursile laekunud 81 tööst võistluse tingimustele vastavaks 47.


Rahvusvaheline žürii valib kvalifitseerunud tööde seast välja kuni kümme paremat, mis pääsevad edasi ideekonkursi teise etappi.

Ideekonkursi esimeses etapis vastasid võistluse tingimustele tööd nimega Kilu (1), Meri park, Fulcrum, Kair, Whale done, Ta tuli merest, Paragrahv, Goodbye Statoil, Cumulus, Green Verve, Pagas, E-stone, Eeden, Palazzo Communale, Kilu (2), Tuule, Iraad, Kaleidoscope, Jääminek, Vega, Loop_City, Wired, Double Soul, Core, Aken merele, Credo, Puutepunkt, Twin Peaks, Zebra, Probjekt, Tripstrapstrull, Veelinnatee, Brightlight, Siiru-viiru-line, Meri pst, Tallinn City Hill, Rahva Hääl, Nelja jalaga murul, Cliff, Linnasammas, Quadro Nuevo, Flip, The Public Village, Stripes, Agora, Koda ja Siluett.

Teise etapi tööde esitamise tähtaeg on 15. mai. Võitja avalikustatakse enne jaanipäeva.

Eelkvalifitseerimisega kaheetapilise rahvusvahelise ideekonkursi objekt on Tallinna linnavalitsuse uue administratiivhoone ideelahendus, mis sobiks planeeringualale, oleks võimalikult integreeritud ümbritseva keskkonnaga ja samas avaks Tallinna kesklinna merele ning muudaks ala oluliseks sihtpunktiks nii Tallinna elanikule kui linna külastavale turistile.

Konkursi auhinnafond on miljon krooni, millest ideekonkursi võitja auhind on 500 000, teise koha auhind 300 000 ja kolmanda koha auhind on 200 000 krooni. Kõikidele teise etappi edasi pääsenud osalejatele on ette nähtud ergutuspreemia summas 150 000 krooni ideekavandi kohta.

Tallinna linn kavatseb uue raehoone ehitada Põhja puiestee 33 kinnistule Tallinnas linnahalli juures.

Krundil asub praegu kütusemüüja Statoili tankla, mille lammutamiseks on linnal ettevõttega kokkulepe. Vastavalt Tallinna ja Statoili kokkuleppele maksab linn kinni tankla lammutamise, vajadusel ettevõtte ärikahju, annab Statoilile kaks krunti ning maksab kinni uute tanklate ehitamise.

Kokku võib Statoiliga saavutatud kokkuleppe maksumus ulatuda kümnetesse miljonitesse kroonidesse.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas on varem öelnud, et uue raehoone ehitus ei alga kindlasti enne 2010. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles