Algas mootorratta juhi sõidueksamile registreerimine

Postimees
Copy
Mootorrattusr
Mootorrattusr Foto: Marko Saarm/Sakala

Sellest nädalast on avatud mootorrataste ehk A-kategooria sõidueksamile registreerimine transpordiameti e-teeninduses ja büroodes ning esimesed sõidueksamid toimuvad 2. mail.

Transpordiameti sõidueksamite üksuse juhataja Risto Kasemäe sõnul peaksid transpordiameti e-teeninduses peaksid sõidueksamile registreerima need juhikandidaadid, kellel jäi eelmisel aastal eksam tegemata ja kes autokooliga enam aktiivselt ei suhtle. «E-teeninduses on saadaval ajad mootorratta sõidueksamiteks transpordiameti Tallinna, Tartu, Pärnu ja Jõhvi büroode platsidel. Mujal linnades tehakse eksameid koolide platsidel,» ütles Kasemäe.

Kui A-kategooria juhtimisõiguse taotlemisega on samal ajal pooleli ka mõne muu kategooria juhtimisõiguse taotlemine, siis ei saa eksamiaega e-teeninduses registreerida ning tuleb pöörduda otse transpordiameti teenindusbüroosse.

Transpordiamet soovitab registreeruda mootorrattaeksamile läbi autokooli, siis on vähem probleeme sellega, kas ratas ja varustus vastab nõuetele. Autokooli kaudu broneerimine ja registreerimine toimub kooli koostatud nimekirjade alusel ja volituse alusel ning kool teeb ise õpilase eest kõik toimingud. Segaduste vältimiseks tuleb kooliga sel teemal läbi rääkida.

Saamaks nn ülemineku eksamitele, näiteks A2-kategoorialt A-kategooriale, tuleb kõigepealt transpordiameti teenindusbüroos taotlus vormistada ja siis on võimalik end samas registreerida ka sõidueksamile.

A-kategooria sõidueksam viiakse läbi autokooli või juhikandidaadi kasutuses oleva mootorrattaga või mopeediga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles