Maijooks toob kaasa ümberkorraldusi Tallinna liikluses ja ühistranspordis

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Bussiliini nr 5 marsruut maijooksu ajal.
Bussiliini nr 5 marsruut maijooksu ajal. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus andis tänasel istungil nõusoleku 18. mail toimuva LHV Maijooksu ajal osaliselt või täielikult sulgeda mõned Kesklinna ja Pirita linnaosa tänavad.

Samuti vabastati jooksu korraldaja tänavate sulgemise maksu ja ühistranspordiliinide ümbersuunamisega kaasnevate kulude tasumisest.

Abilinnapea Kristjan Järvan rõhutas, et Eesti suurimal naiste tervise- ja liikumissündmusel on kindel koht pealinna spordikalendris ning Tallinn aitab igati kaasa selle õnnestumisele. «Teeme koostööd korraldajaga, et tagada jooksu ajal sujuv liikluskorraldus ning vajadusel rakendada täiendavaid meetmeid liikluse suunamiseks ja ohutuse tagamiseks. Kuigi jooksust tingitud mõningased ebamugavused on paratamatud, jälgime, et see häiriks võimalikult vähe teisi linlasi ning et jalakäijad ja ratturid saaksid liikuda ning muu liiklus sujuvalt toimida,» ütles Järvan.

Jooksuvõistluse ajal, 18. mail muudetakse ajutiselt kella 12.30st kuni 14.30ni linnast väljuval suunal rajatrassile jäävate bussiliinide nr 1, 5, 6, 8, 34 ja 38 peatuste asukohti ja liinide nr 5 ja 6 liikumisteesid mõlemal suunal, kuna Kose tee lõik Pirita ja Rummu tee vahel on sel ajal liiklusele suletud. Võistluse ajal sõidavad nimetatud bussiliinid vaba sõidugraafiku alusel.

Bussiliini nr 6 marsruut maijooksu ajal.
Bussiliini nr 6 marsruut maijooksu ajal. Foto: Tallinna linnavalitsus

Kolm tööpäeva enne üritust pannakse Narva mnt ja Pirita tee, Kose tee ja Vabaõhukooli tee ning Pirita tee ja Kloostrimetsa tee ristmikele teadetetahvlid, mis informeerivad võistlusest ja liikluskorralduse muudatustest. Info ühistranspordi muudatuste kohta paigaldab korraldaja jooksu eel ka ühistranspordipeatustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles