Linnas ekselnud vigastatud põder ootas halastust terve ööpäeva

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Täna hommikul Mähe aedlinnas majade vahel liikunud vigastatud jalaga põdravasikas pidi oma piinade lõppemist pea ööpäeva ootama.

Loom lamas vaikselt bussi taga ja vaatas hirmunult ringi, kuid hädas olid ka kohalikud elanikud, kes ei teadnud, kuidas vigastatud põder käituda võib, vahendab Reporter.ee.

Kohalike elanike korduvad helistamised hädaabinumbritele ei andnud tulemust ja kedagi kohale ei saadetud, kuigi päästeametist öeldi, et probleemiga tegeletakse. Ka keskkonnametist öeldi, et toimuv on juba eelmisest õhtust teada, rääkis kohalik elanik Jaanus.

Keskonnamet sai teateid botaanikaaia lähistel lebava põdra kohta juba eile päeval kella kolme paiku, kuid jahimehed tunnistasid põdra terveks ja jätsid ta sinnapaika. Täna hommikuks oli loom aga juba Mähele jõudnud.

Keskkonnaameti looduskaitse osakonna nõunik Teet Koitjärv ütles, et juhtunu sai võimalikuks seetõttu, et päästeametil puudub praegu Tallinnas looma uinutamise võimekus ning erinevad hindajad hindasid põdra seisundit erinevalt.

Olukorra lahendas «Reporteri» kaamera kohalolek ja keskkonnaministri sekkumine ning 24 tundi pärast vigastatud loomast teadaandmist ta piinad ka lõpetati.

Teet Koitjärv möönis, et juhtunu annab tõsist mõtlemisainet nii keskkonnaametile kui päästeametile. «Aga niimoodi ei saa küll enam edasi olla ega minna, et meil Tallinnas ei ole võimalik looma uinutada, kui see vajalikuks osutub,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles