Suri ajaloolane Tiit Noormets

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Eesti Riigiarhiivi teadur Tiit Noormets tõid arhiividest lagedale hulga üllatavaid dokumente pärast sõda siinmail tegutsenud hävituspataljonide kohta.
Eesti Riigiarhiivi teadur Tiit Noormets tõid arhiividest lagedale hulga üllatavaid dokumente pärast sõda siinmail tegutsenud hävituspataljonide kohta. Foto: Toomas Huik

Täna anti teada ajaloolase Tiit Noormetsa ootamatust surmast 17. aprillil. 

Noormets oli pärit Kundast, kus sündis 8. mail 1959. aastal. 1977. aastal, pärast keskkooli lõpetamist läks ta õppima Tartu Ülikooli ajalooteaduskonda. Ta pühendas oma elu Eesti 20. sajandi ajaloole, teda huvitasid relvastatud vastupanuliikumine võõrvõimudele, kodulugu ja muud põhihuviga seotud suunad.

Ta jõudis uurida ja publitseerida märkimisväärse hulga ajalooteaduse jaoks olulisi materjale, millest paljud on avaldatud raamatutena ja erinevates ajakirjandusväljaannetes. Noormets oli hinnatud TV- ja filmiprojektide konsultant ning oodatud lektor.

Tiit Noormets oli Eesti Akadeemilise Sõjaajaloo Seltsi (1988), MTÜ Nõukogude aja uurimise keskuse (1999), Eesti Arhivaaride Ühingu (1989) asutamise juures ning kuulus Eesti kodu-uurijate seltsi. Ta oli Eesti Kaitseväe reservohvitser, nooremleitnant. Kaitseliidu liige.

Tiit Noormetsa jääb leinama poeg. Paljudele töö- ja õpingukaaslastele, Kaitseliidu relvavendadele oli ta hea ja ustav sõber elu lõpuni.

Head sõpra mälestades,

Aimar Altosaar

Tiit Noormetsa ärasaatmine on Kunda kalmistul 3. mail kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles